Můj příběh

Se sebou gastronomem jsem se potkal v 15 letech, kdy mě mistr Bárta přilákal k tomuto oboru. Vždycky jsem měl toulavé boty, a tak jsem se po vojně vydal do Berlína, do Restaurace Praha na zkušenou. Lehce vycepován jsem doputoval do Bavorska s vítečnou gastronomií a naprosto jinou němčinou.

 

Pád komunismu nám vrátil zdevastovanou restauraci Blata, do které jsem se s vervou pustil a udělal z ní s nelidským úsilím slušný a úspěšný podnik (bylo mi 24 let milí mladíci). Prodej zavedeného podniku mě posunul zase o kus dále.

 

Narodil se totiž Gastrofest a jelikož umíme vařit, firma pokračovala i cateringem. Vždy jsem měl štěstí na šikovné, pracovité a prima lidi kolem sebe. A dobrá parta je pak základem úspěchu. A kde všude jsme vařili? nadýchněte se : Paříž, L´Orient, Brusel, Berlín, Bonn, Mnichov, Vídeň, Linz, Řím, Miláno, Blava, Liptov, Košice, Varšava, Budapešť, Szolnok, Doněck, Petrohrad a dokonce i Hong Kong, Peking či Las Vegas.

 

Jako správný Cimrman jsem se pustil i do filmování. Povedlo se. Náš seriál „Výlety s labužníkem” má 35 dílů odvysílaly jej 3 televizní stanice. Novinkou mé agentury je Gastrofest akademie. Soubor výukových filmů pro odborné školy mí pomoci navrátit lesk a slávu našemu řemeslu. A co na konec? Firma se ve zdraví dočkala 30 let. Zachovejte nám prosím přízeň, ať můžeme pokračovat.

 

Váš Vladimír Tůma